banner

YDS 2014 ilkbahar dönemi başvuruları nasıl yapılacak?




YDS 2014 ilkbahar dönemi başvuruları nasıl yapılacak? YDS başvuru ücreti ve sınav merkezleri, YDS sınav ücretinin yatırılacağı bankalar

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi başvuru kılavuzu 2 Şubat 2014 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinde yayınlandı. YDS 2014 İlkbahar Dönemi başvuru kılavuzunu indirmek için Tıklayın

YDS 2014 İlkbahar Dönemi başvuruları nasıl yapılacak?

YDS 2014 ilkbahar Dönemi başvuru ücreti 50 TL olarak belirlendi.

YDS 2014 ilkbahar dönemi başvuruları elektronik ortamda ÖSYM aracılığıyla alınacak. YDS başvuruları için YDS başvuru kılavuzu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinde bugün itibariyle yayınlandı (İndirmek için Tıklayın) dolayısıyla YDS başvuru kılavuzunun satışı ve posta yoluyla adreslere dağıtımı yapılmayacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine ilk kez kayıt olacak adaylar ile Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı adaylardan eğitim bilgisi bulunmayanlar (Eğitim durumu bilgilerinin sisteme kaydı için yanlarında eğitim bilgilerini gösterir resmi belge bulunduracaklardır.); başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezlerinden yapacaklar.

(ÖSYM başvuru merkezlerinin adresleri için Tıklayın)

ÖSYM sisteminde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik, eksiklik veya yanlışlık olanlar (Eğitim durumu bilgilerinin sisteme kaydı için yanlarında eğitim bilgilerini gösterir resmi belge bulunduracaklar.), başvurularını sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapabilecekler.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, adayların önceki başvurularında belge kontrolü ile alınan eğitim bilgileri Aday İşlemleri Sisteminde yer aldığından adayların bu bilgilerini Aday İşlemleri Sistemi’nden

(https://ais.osym.gov.tr) kontrol etmeleri gerektiği, eğitim bilgileri eksik, hatalı olan veya eğitim

bilgileri alanında hiçbir bilgi bulunmayan adayların ise eğitim bilgilerini, Sınav Koordinatörlükleri tarafından belgeye dayalı olarak kontrol edilerek yaptırmaları gerektiği belirtildi. Başvuru Merkezlerinden eğitim bilgileri değişen, hatalı olan adaylarla ilgili düzeltme yapılamayacak, eğitim bilgisi bulunmayan adaylara ait kayıt işlemleri yapılabilecek. Adayların ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı eğitim bilgileri diğer sınavlarda/yerleştirmelerde de kullanılacağı için eğitim bilgileri Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezleri tarafından belgeye dayalı olarak kontrol edilerek alınacak.

Fotoğraf kaydı olmayan adaylar

ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar); başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapabilecek.

Fotoğraf kaydı olan adaylar

ÖSYM sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar); başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapabilecekler.

Fotoğrafla ilgili ÖSYM’nin aldığı karar

Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

YDS sınav ücretinin bankaya yatırılması ve banka adresleri

YDS ilkbahar dönemi sınav ücreti 50 TL olarak belirlendi. Adaylar, 50 TL olan sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklar.

Banka şubeleri şunlar;

Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Halkbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den

başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

DenizBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YDS sınav ücretini yatırırken adayların T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır Uyruğu T.C. olmayan adaylar ise Y.U. numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklar. ÖSYM, adayların, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamaları gerektiği uyarısında bulunuyor. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilirler.

ÖSYM’den önemli uyarı;

ÖSYM, sınav ücretinin bankaya yatırılmış olmasının başvuru için yeterli olmayacağını, başvuru ücretinin bankaya yatırıldıktan sonra bu kılavuzda belirtildiği şekilde başvurunun tamamlanması gerektiğini belirtiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.