banner

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) nasıl yapılacak? (ÖSYM 2014)




ÖSYM'den DHBT duyurusu... DHBT başvuru tarihi ne zaman? Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) nasıl yapılacak? DHBT örnek soruları, DHBT konu dağılımları ile başvuru detayları, DHBT 2014 sınav tarihi ne zaman?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Örnek Sorular TIKLAYIN

ÖSYM, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) örnek soruları ile konu dağılımları ve başvuru detaylarını açıkladı.

ÖSYM, 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) örnek soruları ile konu dağılımlarını yayınladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, DHBT’ye başvuruların, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için 2014-KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için ise 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuruları ile birlikte elektronik ortamda alınacağı bildirildi.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, DHBT’ye başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için 5-14 Mayıs 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için 30 Haziran-16 Temmuz 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuruları ile birlikte elektronik ortamda alınacak.  Bu tarihler dışında başvuru alınmayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada sınava katılacak adayların bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak 2014-KPSS’ye girmeleri ve 2014-KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerektiği ifade edilirken, KPSS başvurularında adayların, bu sınava katılmak isteyip istemedikleri bilgisinin alınacağı, bu sınava katılmak isteyen adayların 2014-KPSS’de bildirdiği başvuru bilgilerinin geçerli olacağı duyuruldu. ÖSYM, sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. ayrıntılı bilgilerin, 2014-KPSS Kılavuzlarında yer alacağını, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacağını bildirdi. İlgili kılavuzun, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin internet sayfasından yayımlanacağı belirtildi.

İşte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ile ilgili ayrıntılar;

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a)        İslam İnanç Esasları

b)       İslam İbadet Esasları                     

c)        Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)               

d)       Siyer                                                          

e)        İslam Ahlakı                      

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecektir. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacaktır. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a)      Tefsir          

b)     Fıkıh           

c)      Hadis                                              

d)     Akaid & Kelam                                                                

e)      İslam Tarihi                        

f)       Dinler ve Mezhepler Tarihi

g)      Dini Hitabet

Testte yer alacak sorulara ilişkin örnek sorular hazırlanmıştır. Adaylar aşağıdaki bağlantıdan hazırlanan örnek sorulara erişebileceklerdir. DHBT’de yer alan Kur’an-ı Kerim metinleri ve mealleri “Türkiye Diyanet Vakfı, Yayın No: 86/A, ISBN:  978-975-389-081-6, Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali” isimli kaynaktan alınacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.