banner

KPSS 2014 ortaöğretim önlisans sonuçları açıklanıyor Tıkla öğren!




15 Ekim 2014 Pazartesi KPSS lise ve iki yıllık sınavlarının sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanır? diye Kurban Bayramı öncesi açıklanır ümidiyle ÖSYM’nin sitesine giren ve hayal kırıklığına uğrayan binlerce memur adayı Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS 2014) ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte 13 Ekim 2014 itibariyle KPSS ortaöğretim (lise) ve önlisans (iki yıllık) sonuçlarının açıklanma tarihi haberi Eğitimtercihi.com'da;

 

27 Eylül 2014 KPSS önlisans sınav sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

 

28 Eylül 2014 KPSS ortaöğretim sınav sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

 

ÖSYM KPSS sonuç öğrenme sayfası https://sonuc.osym.gov.tr/’ye giriş yapmak için Tıklayın

27-28 Eylül 2014’te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS 2014) giren toplam 2 milyon 655 bin 283 memur adayı 2 haftadır KPSS 2014 sonuçlarının açıklanmasını ve bir an önce KPSS ortaöğretim/önlisans ve lisans alanlarından memur kadrolarına yerleştirme tercihlerinin alınmasını bekliyor. Kurban Bayramı’ndan önce açıklanır ümidiyle binlerce aday bayram öncesi ÖSYM’nin sitesine KPSS 2014 sonuçlarını öğrenmek için giriş yaptı ancak memur adayları büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bizim de tahminimiz KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavlarının sonuçlarının Kurban Bayramı öncesi açıklanması yönündeydi ancak ÖSYM henüz KPSS 2014 sınavlarını tamamlamıştı. KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans 27-28 Eylül’de yapıldı ancak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans/Lisans) sınavı henüz yapılmadığından ÖSYM KPSS değerlendirme işlemlerini bu sınavın yapılacağı 18 Ekim sonrasına erteledi. Bu nedenle 2 milyon 655 bin 283 memur adayı KPSS 2014 sınavının sonuçlarını 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak KPSS DHBT sınavının tamamlanmasının ardından öğrenebilecek. Bizim tahminimize göre 27-28 Eylül KPSS ortaöğretim ve önlisans sınav sonuçlarının açıklanması Ekim ayının son haftasını bulacağı yönünde. KPSS 2014 sonuçlarının en erken açıklanma olasılığı ise 18 Ekim Cumartesi yapılacak KPSS DHBT’nin ardından 20-24 Ekim tarihleri arasında. KPSS 2014 sonuçları açıklandığında adaylar hem KPSS sonuçlarını hem de aldıkları KPSS puanıyla nereleri tercih edebilirler buradan detaylı haberlere ulaşabilecekler.

ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr/ KPSS sonuçlarını açıklandığı andan itibaren bu linkten öğrenebilirsiniz.

KPSS 2014 sonuçları açıklandı diye haber yapanlara itimat etmeyin ÖSYM KPSS 2014 önlisans ve KPSS ortaöğretim sınavlarının sonuçlarını açıkladı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Henüz ÖSYM’den bir açıklama gelmedi. Memur adayları KPSS sonuçlarınızı buradan açıklandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS 2014) toplam 2 milyon 655 bin 283 aday başvuru yaptı şimdi bu adaylar merak ve heyecanla KPSS sonuçlarını bekliyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) lise mezunları (ortaöğretim) ve iki yıllık yüksekokul (önlisans) mezunları için 27-28 Eylül’de yapıldı. Memur olabilmek için yarışan adaylar şimdi büyük bir heyecanla ÖSYM’den gelecek 2014 KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. İki yılda bir yapılan KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavlarının sonuçlarının ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinde açıklanmasının ardından memur adayları için T.C. Devlet Personel Başkanlığı’nın KPSS memurluk kadroları ilan etmesinin ardından ÖSYM aracılığıyla tercih maratonu başlayacak.

27 Eylül 2014 KPSS ortaöğretim sonuçları ile 28 Eylül 2014 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sonuçları 13 Ekim 2014 tarihi itibariyle açıklandı mı? ÖSYM, bilindiği gibi son yıllarda merkezi sınavları çok hızlı bir şekilde değerlendirip kamuoyuyla paylaşıyor. KPSS sınavlarını da gerçekleştiren ÖSYM’nin 2 milyonu aşkın adayın girdiği üniversite sınavlarını 6 günde açıkladığı düşünülürse KPSS 2014 ortaöğretim ve önlisans sınav sonuçlarını da en kısa sürede açıklaması olası.

27-28 Eylül 2014 tarihinde yapılan KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavlarına ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar girdi. Şimdi bu adaylar dört gözle KPSS 2014 sonuçlarının açıklanmasını ve ilan edilecek memurluk kadroları doğrultusunda KPSS yerleştirme tercihlerinin alınmasını beklemeye başladı.

2015'te de kamuya 74 bin memur alınacak

Orta Vadeli Program (OVP) ile makro büyüklüklerin yanı sıra hükümetin sosyal hedefleri de ortaya çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda bu yıl 104 bin kişi alınacağını belirterek, "2015'te de kamuya 74 bin personel alınacak" dedi. Bakan Şimşek, gazetecilerin IŞİD nedeniyle önümüzdeki dönemde savunma harcamalarında bir artış olup olmayacağına yönelik sorulara da "Savunma harcamalarında önemli bir artış öngörülmüyor. 2015'te de eğitim en büyük harcama kalemi olacak. Bunu sağlık, sosyal güvenlik izleyecek" yanıtını verdi.

KPSS yerleştirme tercihlerinden kimler yararlanabilecek?

Memur olabilmek için, 2012 yılında yapılan KPSS sınavının geçerlilik süresi ortaöğretim ve ön lisans düzeyindeki adaylar için 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde sona ereceğinden kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu yıl ki 27-28 Eylül 2014 tarihinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınavlarına mutlaka girmeleri gerekir.

Memurluk kadrolarına başvuru yapacak adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şartı aranmaktadır.

KPSS sonuçları kaç yıl geçerli?

KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavının sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Ancak bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder. 2014-KPSS’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya ön lisans sınav sonuçları sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS  ortaöğretim veya ön lisans sınav sonuçlarını etkilemez.

2014-2015 KPSS yerleştirme tercihler ne zaman başlayacak?

27-28 Eylül 2014 tarihinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınavlarının sonuçları bu hafta açıklandıktan sonra bu sınav sonucuna bağlı KPSS ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacak. ÖSYM’nin 2014 KPSS ortaöğretim/önlisans başvuru kılavuzunda yer alan açıklamaya göre, KPSS yerleştirme tercih süreci bu tarihte başlayıp iki yıl içinde düzenli periyodlarla gerçekleştirilecek. Eğer iki yıl sonunda yeni bir KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları yapılmazsa KPSS sonuçları iki yıl yerine yeni yapılacak KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavlarının yapılacağı tarihe kadar geçerli olacak.

27-28 Eylül’de yapılan KPSS’ye giren aday sayısı kaç?

27-28 Eylül tarihinde ortaöğretim ve önlisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS 2014) toplam 2 milyon 655 bin 283 aday başvuru yaptı. Bu adayların 827 bin 230’u KPSS önlisans sınavına, 1 milyon 828 bin 53’ü ise KPSS ortaöğretim sınavına girdi. İşte ÖSYM Başkanı Ali Demir’in  Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) ile ilgili basınla paylaştığı bilgiler.

“Bu sınavın çok büyük bir aday kitlesi var. KPSS'ye önlisans düzeyinde 827 bin 230, ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 aday girecek. Sınavlar 9 bin 157 bina ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 sınav görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden taviz vermemek adına yine saate entegre kamerayla sınav salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS önlisansta 17 bin 570, ortaöğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.