banner

Mühendislik Tamamlama Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı




Teknik Öğretmenlerin mühendis olabilmesi için yapılan Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından, 20-24 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Nereye yerleştiğinizi öğrenmek için Tıklayın

ÖSYM, Mühendislik Tamamlama sonuçlarına göretercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, adaylar, Mühendislik Tamamlama Sınavı yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. ÖSYM, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini bildirdi.

5 bin 295 adaydan 3 bin 250’si bir yükseköğretim programına yerleşti

Mühendislik tamamlama sınavı puanına göre, tercih yapan 5 bin 295 adaydan 3 bin 250’si bir yükseköğretim programına yerleşirken boş kalan kontenjan sayısı 151 oldu

Kayıt tarihleri 20-24 Ekim 2014 arasında 

ÖSYM'den alınan bilgiye göre, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından, 20-24 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.