banner

Ailenin kaygısı öğrenciyi etkiliyor




Uzmanlar, ebeveynlerin kaygısını kontrol edebilmesinin çocuğun başarısında önemli bir faktör olduğu konusunda uyarıyor.
Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Nurper Erberk Özen,  gençlerin meslek seçimlerinin belirlendiği üniversite sınavı öncesinde, başarının artması için hem aile bireylerinin hem de öğrencilerin stresten uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Özen, ebeveynin çocuğun yetiştirilmesi döneminde gösterdiği tutumun da sınav kaygısı üzerinde etkili olabildiğine dikkati çekti. Aşırı kontrolcü, çocuklarının koydukları kurallara koşulsuz uyması talebinde bulunan anne baba tutumunun, yanlış olduğunu ifade eden Özen, güven verici, destekleyici ve hoşgörülü tutuma sahip ebeveynlerin, hem kendileri hem de çocukları açısından sınav sürecini daha kolay atlatabildiğini vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.