banner

DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı




Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversitelere kayıtlar 10-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

DGS ek yerleştirme sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Ek yerleştirme sonuçları, 5 Kasım 2014 tarihinde saat 14.40’ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden adayların erişimine açıldı.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 10-14 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Tercih Yapan Aday Sayısı: 35 bin 922                        

Kontenjan Sayısı: 13 bin 454

Yerleşen Aday Sayısı: 6 bin 260   

Boş Kalan Kontenjan Sayısı: 7 bin 194

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.