banner

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olanların tercih sonuçları açıklandı mı?




Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olanlar için alınan Tercih ve Yerleştirme Sonuçları 20 Kasım 2014 tarihi itibariyle bugün açıklanıyor mu? ÖSYM, Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olanların tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Tercih sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın 

Başvuruları 23-31 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan ve üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin yerleştirme sonuçlarının hala açıklanmaması öğrencileri isyan ettirdi.

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan adayların tercih sonuçları ne zaman açıklanacak. 31 Ekim 2014 tarihinde sona eren ve 20 gündür ÖSYM’nin zorunlu yabancı dilde başarısız olan adayların tercih sonuçlarını açıklamasını merakla bekleyen öğrenciler isyan etti. Bizleri soru yağmuruna tutan öğrenciler ÖSYM’nin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrenciler için aldığı tercih ve yerleştirme sonuçlarını neden hala açıklamadı. ÖSYM’den yapılan zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olanların tercih sonuçları açıklaması;

“Adaylar yerleştirme işlemi sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin

http://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adaylar, yerleştirme sonuçları açıklandığında bildirilecek olan tarihler arasında yerleştirildikleri yükseköğretim programlarına kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Bizim tahminimiz zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri tercih sonuçlarının bu hafta açıklanması yönünde;

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan adaylar tercih sonuçlarını buradan öğrenebilir

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olanlar için alınan Tercih ve Yerleştirme Sonuçları için Tıklayın

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme (Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları hariç.) ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen başarısız olan öğrencilerin, başvurmaları halinde hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa başarısız oldukları programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri sona erdi. Adaylar merakla tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.