banner

Yeniden hesaplanan TEOG sonuçları e-okulda




Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan ortak sınavlarda 2 sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilme kararının ardından hesaplanan yeni puanlar e-okulda açıklandı.

 

teog_e_okulMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 25-26 Kasım 2015'te, 1. dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlarda, 2 sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilme kararının ardından hesaplanan yeni puanlar e-okulda açıklandı.
MEB, 1. dönem TEOG kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi "A" kitapçığı 8'inci soru ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi "A" kitapçığı 4'üncü sorunun, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilerek değerlendirileceğini açıklamıştı.
Yargı kararı gereği öğrencilerin yeniden hesaplanan birinci dönem ortak sınav sonuçlarının e-okul sistemine yansıtıldığı öğrenildi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.