banner

LYS maratonu hafta sonu devam edecek




Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, yarın yapılacak LYS-2 ve LYS-5 ile devam edecek.

 

lysAdayların 18-19 Haziran'da girdiği LYS-1 ve LYS-4'ün ardından, yarın sabah fen bilimleri sınavı LYS-2, öğleden sonra ise yabacı dil sınavı LYS-5, 26 Haziran Pazar günü ise edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapılacak.

İlk sınav saat 10.00'da
LYS-2, yarın sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Fizik, kimya ve biyoloji sorularının yer alacağı testlerde, 30'ar soru bulunacak ve adaylara 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.
Yine aynı gün yapılacak LYS-5 yabancı dil sınavı ise saat 14.30'da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek. 80 sorunun yer alacağı LYS-5, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek. Yabancı dil sınavında her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya, LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.
26 Haziran Pazar günü yapılacak LYS-3 ise sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru için 85 dakika, Coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika cevaplama süresi verilecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.