banner

YGS 2012 sınav sonuçları açıklandı




2012 YGS sınav sonuçları açıklandı sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın.

YGS sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın

Nisan 2012 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2012-YGS) sonuçları bugün saat 06.00 itibariyle açıklanmıştı. Sınav sonucunuzu öğrenmek için fotoğrafın üstüne tıklayın.

Sınava katılan 1.837.737 adayın sınav sonucunu öğrenme taleplerini zamana yaymak amacıyla sonuçların açıklanması için saat 06.00 tercih edilmiştir.

Adaylar sınav sonuçlarını http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kâğıtları bugün saat 16.00’dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir. Ayrıca; sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.