banner

ÖSYM Başkanı’dan LYS adaylarına önemli uyarılar




ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYS Kılavuzu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, ''Meclis'in iradesi, doğrudan diploma notu neyse ortaöğretim başarı puanını hesaplayın ve bunu da yüzde 12 ile çarparak yerleştirme puanına ekleyin diye bir düzenleme getirdi. Biz de o düzenleme kapsamında gerek MEB, gerek YÖK nezdinde görüşmelerimizi yaptık ve kılavuzumuzun güncellenmesi noktasına gelindi'' dedi.

ÖSYM Başkanı’dan LYS adaylarına açıklamaÖğrencilerin ve velilerin panik olmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Demir, şunları ifade etti:

Başarılı bir öğrencinin diploma notu da yüksektir, YGS'den veya LYS'den aldığı puanlar da yüksektir. Dolayısıyla herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Bu doğrudan bizim kılavuzumuz gibi algılanıyor ama bu ÖSYS esas olarak YÖK'ün bize verdiği bir görev. Kılavuzu YÖK Genel Kurulu kabul ediyor. Genel kurul 6287 sayılı Kanun'un uygulanması konusunda bir karar aldı ve bize tebliğ etti. Biz de o doğrultuda bu işlemi yaptık''

Adayların 'bu sınav şöyle olacak, böyle olacak', 'ortaöğretim başarı puanı şu olacak' gibi konuları hiç kendilerine dert etmemeleri ve ben sadece bilgimle ve hedeflediğim yere yerleşeceğim düşüncesi içinde sınava gelmeleri ve sınavın kurallarına uymaları gerekiyor.''

LYS'de de kamera uygulaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS'de bazı sınav salonlarına kurulan kamera kayıtlarını incelediklerini belirterek, ''Bunların ciddi katkısının olduğunu görüyoruz sınavın düzeni bakımından. Adayların huzur içerisinde sınava girmeleri bakımından çok etkin olduğunu görüyoruz. LYS'de de bunu aynen uygulayacağız'' dedi.

LYS'lerin, Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) gibi büyük sınavlardan biri olmadığını, beş ayrı sınav yapıldığı için daha az merkezde ve binada yapıldığını belirten Demir, kontrolünün daha kolay olduğunu ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.