banner

LYS Sosyal Bilimler Sınavı başladı




Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları'nın ikincisi Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) başladı.

LYS Sosyal Bilimler Sınavı başladıTürkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 385 bin 559 aday katılıyor. Tek oturumda uygulanacak sınav, 135 dakika sürecek.

Adaylara 90 sorunun yöneltileceği sınavda, tarih, coğrafya-2 ve felsefe testleri yer alacak. Tarih testinde 44 soru için 65 dakika, coğrafya-2 testinde 16 soru için 25 dakika, felsefe testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verilecek. Felsefe testinde 10 psikoloji, 10 sosyoloji ve 10 mantık sorusu yer alacak. Testler, ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.