banner

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?




KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS 2012 memur alımları duyurusu, KPSS 2012 önlisans tercihleri, KPSS tercihleri ne zaman sona erecek? KPSS memur alımlarında taban puan nasıl hesaplanacak? Adaylar tüm bu soruların cevabını beklerken ÖSYM'den 2012 KPSS'ye girmiş olan adaylar için önemli bir uyarı ve açıklama geldi.

KPSS 2012 tercih rehberi

KPSS Önlisans ve Ortaöğretim'e giren memur adayları alan bazında sıralamalarını T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenebilecekler. ÖSYM 'den yapılan açıklamada şöyle denildi;

"22 Eylül 2012 tarihinde ön lisans düzeyinde, 23 Eylül 2012 tarihinde ortaöğretim düzeyinde yapılan 2012 KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavına katılan adaylar, mezun oldukları program/alan bazında kendi sıralamalarını, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile girip, 2012 KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavını seçerek Program/Alan Bazında Sıralama sayfasından öğrenebileceklerdir.

2012 KPSS tercihleri ne zaman?

Binlerce aday memur olma hayaliyle KPSS tercihlerini bekliyor. 2012 yılında KPSS'ye giren ve sınav barajını geçen memur adayları tercihlerini tercihlerin başlayacağı tarih olan 19 Kasım 2012'de yapacak. ÖSYM tercihlerin 10 Kasımda yapılacağını duyurdu. 2012 KPSS’de barajı geçen memur adayları bu tarihten itibaren tercih başvurusu yapabilecek

KPSS Memur alımında nasıl bir süreç izleniyor ?

Yukarıda belirttiğimiz tarihlerde ihtiyaçlar belirleniyor ve KPSS puanınızla tercihinizi yaptıktan sonra sonuçları bekliyorsunuz, yüksek puanların her zaman önceliği vardır. Sonuç açıklandığında ek bir sözlü mülakat olmadan çalışmaya başlıyorsunuz. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.

Kasım ayında yapılacak memur atamalarında KPSS Önlisans, Ortaöğretim ve Lisans mezunlarına yönelik kadrolar yer alacaktır. Tercihler ÖSYM başkanlığınca 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında alınacak ve tercih kılavuzu 19 Kasımda yayınlanacaktır. Atanacak memur sayısı hakkında kesin bir açıklama yok ancak geçmiş yılların ortalaması ve bu yılki yoğunluk göz önüne alınırsa 17-20 bin arası memur atanabilir.

Atanacak memur sayısı Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenecektir. Muhtemelen kasım ayı başında kesin rakamlar kamuoyuna duyurulacaktır.

Kamuya 79 Bin Memur Alınacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı işsizler umutlandı. 2013'de kamuya 79 bin memur alınacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı bütçesini açıkladı. Şimşek, bütçeden en büyük payın eğitim ve sağlığa ayrıldığını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.