banner

YGS ve LYS'de değişiklik




Üniversiteye giriş sınavlarında artık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden de soru sorulacak. Ortaöğretim Başarı Puanı ise (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımıyla elde edilecek

ÖSYM Başkanı Ali Demir, üniversite giriş sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Demir, ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını söyledi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımıyla elde edileceğini, OBP'nin 0,12 ile çarpımı sonunda elde edilen puanın da yerleştirme puanına ilave edileceğini bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.