banner

2013 ÖSYS Kılavuzu’nda değişiklik




ÖSYM, 2013 ÖSYS Kılavuzu’nun LYS Sosyal Bilimler Testi’nde değişiklik yaptı.

Din dersinden muaf olan adaylara LYS Sosyal Bilgiler Testi’nde psikoloji ve sosyolojiden 3’er soru, mantıktan ise 2 soru sorulacak

2013 ÖSYS Güncel Kılavuzu için Tıklayın

ÖSYM, 2013 ÖSYS Kılavuzu’nda LYS Sosyal Bilimler Testi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin cevaplayacağı LYS felsefe grubunda yer alan psikoloji ve sosyoloji alanlarındaki soru sayısını değiştirdi. Güncellenen 2013 ÖSYS Kılavuzu’na göre, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler LYS’de felsefe grubunda yer alan psikoloji ve sosyolojiden 3’er, mantıktan ise 2 soru yanıtlayacak.

Psikoloji ve sosyolojiden 3’er soru, mantıktan ise 2 soru

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sosyal Bilgiler Testi’nde  din kültürü ve ahlak bilgisi bölümünden muaf olan öğrencilerin hangi alanlardan kaç soru yanıtlayacağını ekledi.

Buna göre din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler LYS-4’te (Sosyal Bilimler Testi) felsefe grubunda yer alan psikoloji ve sosyolojiden 3’er, mantıktan ise 2 soru yanıtlayacaklar.

Kararın alınmasına gerekçe olarak ise YÖK Genel Kurulu’nun 1 Şubat 2013 kararları anımsatıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.