banner

SBS adaylarına online deneme sınavı




8 Haziran’da yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’na girecek adaylara kaçırılmayacak bir fırsat geliyor. www.vitaminegitim.com’da  13-27 Nisan ve 11 Mayıs tarihlerinde yapılacak online SBS deneme sınavlarında kendinizi sınamanız için büyük fırsat ve sonuçlar ertesi gün açıklanacak.

Detaylı bilgi için Tıklayın

Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından kurulan Vitamin web sitesinde 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Canlı SBS Denemeleri’nde, her bir sınav matematikten 20, fen ve teknolojiden 20, Türkçe’den 23, sosyal bilgilerden 20 ve İngilizce’den 17 olmak üzere, toplam 100 soru içeriyor. Tüm denemelere katılan öğrenciler, 300 soru çözebilme ve sınav sonrası çözümleri inceleyebilme şansını yakalayacak.

Vitamin üzerinden online yapılacak Canlı SBS Denemeleri, öğrencilere merkezi sınav öncesinde, Türkiye genelinde canlı SBS’ye girenler arasında kendilerini ölçebilme, eksiklerini görüp tamamlama olanağı sağlıyor.

Canlı SBS Denemeleri, 13 Nisan, 27 Nisan ve 11 Mayıs 2013 tarihlerinde 3 kez uygulanacak. Sınav sonuçları öğrencinin, Türkiye genelindeki sıralamasını görme imkanının yanı sıra sınav öncesinde eksiklerinin neler olduğunu da görüp tamamlamasını sağlama imkanı sunacak. İlk sınava katılmak için kayıtlar 8 Nisan’da başladı. İkinci sınav başvuruları 22 Nisan’da, üçüncüsüne başvurular ise 6 Mayıs’ta başlıyor. Öğrencilerin bu online sınavlara katılabilmeleri için www.vitaminegitim.com’daki sınav kaydıyla ilgili adımları takip etmeleri gerekiyor.

Sonuçlar ertesi gün açıklanacak

Tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak online gerçekleştirilecek Vitamin Canlı SBS Denemeleri’nin sonuçları “öğrenciye özel bir rapor” ile ertesi gün açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programına uygun şekil, resim, grafik ve tablolar içeren sorularla hazırlanan deneme sınavlarının sonuçları yine MEB kriterlerine uygun olarak değerlendirilerek gerçekçi sonuçların ortaya çıkması hedefleniyor.

Sınav sonuçları öğrencilere, aldıkları puanın Türkiye ortalamasına göre karşılaştırmasının yanı sıra katılan öğrenciler arasında kaçıncı olduğu bilgisini de verecek.

(kaynak hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.