banner

2013 TUS ve DUS Sonbahar Dönemi Tercih Kılavuzu




Tıpta Uzmanlık (TUS) ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık (DUS) Tercih kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı. Adaylar tercihlerini 2-7 Ekim tarihleri arasında yayınlanan kılavuza göre yapacak.

Eğitimtercihi- TUS ve DUS tercih işlemleri bugün başladı. TUS ve DUS sonbahar dönemi tercih işlemleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2013 TUS ve DUS Sonbahar Dönemi Tercih Kılavuzu’na göre yapılacak.

TUS ve DUS tercih kılavuzu için Tıklayın

ÖSYM’den terich yapacak adaylara şu uyarılar yapıldı;

Adaylar, tercihlerle ilgili genel bilgilere ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişilebilecek. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, belirtilen süre içinde tercihlerini değiştirebilecek. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yerleştirme işlemi yapılırken yeterli puan alınması koşuluyla tercih sırası da önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlamak üzere sıralanması adayın yararına olacaktır.

Ek yerleştirme tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

2013 TUS ve DUS Sonbahar Dönemi sınavı sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi, adayların yerleştirilmesine rağmen durumlarının atanmaya uygun olmaması veya yerleştirilmesi yapılan adayların başvuru süresi içinde başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.