banner

Ortak sınav soru ve cevapları internette




8.sınıflar için yapılan 1. Dönem Ortak Sınavları Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan 1. Dönem Merkezi Ortak Sınavlarının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarını yayınladı. 

Mazeret sınavları 14-15 Aralık'ta

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde 1 milyon 290 bin ortaokul 8. sınıf öğrencisi için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumu sona erdi. Bu sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları 14-15 Aralık 2013 tarihinde yapılacak. merkezi ortak sınav sonuçları mazeret sınavlarının tamamlanmasının ardından Ocak ayında açıklanacak. İkinci dönem merkezi ortak sınav tarihleri ise şöyle;

İkinci dönem Merkezi Ortak Sınavları 28-29 Nisan’da aynı derslerden yapılacak. İkinci dönem mazeret (telafi) sınavları da 10-11 Mayıs’ta uygulanacak. İlk dönem sınav sonuçları ocak, ikinci dönem sonuçları ise haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul üzerinden yayımlanacak. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sınav itirazları, sonuçların açıklanmasından en geç 5 iş günü içinde yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK’e yapılacak.

Aşağıdaki bağlantılardan soru ve cevap anahtarlarına ulaşabilirsiniz

DERSLER KİTAPÇIKLAR
Türkçe  A Kitapçığı    B Kitapçığı  Görme Engelliler
Matematik  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
Din Kültürü  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
Fen ve Teknoloji    A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
İnkilap Tarihi  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
İngilizce  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
Almanca  C Kitapçığı   D Kitapçığı
Fransızca  E Kitapçığı   F Kitapçığı
İtalyanca  G Kitapçığı   H Kitapçığı

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.