banner

TEOG sınav tarihleri ve konu dağılımları belli oldu




2014-2015 TEOG sınav tarihleri ne zaman? TEOG bu yıl hangi derslerden yapılacak? TEOG konu ve soru dağılımları neler? İşte 2015 TEOG merkezi ortak sınavlarla ilgili Bakanlıktan yapılan en son açıklama;

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen 8. sınıfların yıl içinde kendi okullarında gireceği TEOG merkezi ortak sınav tarihleri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında merkezi ortak sınavlarının birinci döneminin kasım ayının, ikinci döneminin ise nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. 8. Sınıfların liseye geçişte tek sınav yerine toplam 6 dersten gireceği sınavların; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının ortak uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca illere gönderilen yazıda;

Merkezi sınavlarda kapsam birlikteliğinin sağlanması amacıyla, öğretmenlerin yıllık ders planı uygulamalarında, hazırlanan ders çizelgelerini dikkate almaları istendi.

2014-2015 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi yazılıların 2014 Kasım ayının son, ikinci dönem sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Kesin sınav tarihlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyuruldu.

Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından, sınav tarihine kadar yapılan ders konularını, ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.

TEOG konu dağılımları ve ders çizelgeleri

Merkezi Sistem Ortak Sınav Yapılacak Derslerin Çalışma Takvimine Göre Ünite/Öğrenme Alanı/Konu/Kazanımların Dağılım Çizelgeleri - İndirmek İçin Tıklayınız...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.