banner

2013 YLSY yerleştirme sonuçları açıklandı




Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) sonuçları açıklandı. YLSY’de tercih yapan 6 bin 586  adaydan 2 bin 605’i sözlü sınava çağrılmaya hak kazandı.

Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme sınavı sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

YLSY’de tercih yapan 6 bin 586  adaydan 2 bin 605’i sözlü sınava çağrılmaya hak kazandı.

ÖSYM’den yapılan açıklama;

1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerden sözlü sınava alınacak olanları belirleme işlemleri tamamlanmıştır.

Sonuçlar, 4 Aralık 2013 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 

Sözlü sınava çağırılacakadaylar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün http://ogm.meb.gov.tr sayfasındaki Duyurular bölümünden  yapılacak işlemleri, işlem takvimini öğrenebileceklerdir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.