banner

Öğrenci konseyi seçiminde gerginlik




Atatürk Üniversitesinde yapılan Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimleri sırasında karşıt görüşlü iki grup arasında arbede yaşandı.

Kültür ve Gösteri Merkezinde yapılan ve 37 fakülte temsilcisinin oy kullandığı seçimde, Abdulkadir Gökcan 18 oy alarak başkan seçildi. Sonuçların açıklanmasının ardından salon önünde bekleyen grup, tezahürat ve sloganlar atarak kutlama yaptı. 

Bu sırada salondan çıkan karşıt grup öğrenciler arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Öfkeli bir grup, kendilerine küfür edildiğini ileri sürüp bir araca saldırdı. Gruba müdahale eden çevik kuvvet polisleri grubu dağıtarak olayın büyümesini engelledi.  

Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, grup temsilcileriyle görüşüp olayın daha fazla büyütülmemesini istedi. 

Seçimi kazanan grup, daha sonra şehir merkezinde araçlarla tur attıktan sonra Üniversite Kavşağında davul zurna eşliğinde halay çekti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.