banner

ÖYP lisansüstü eğitim tercihleri başladı




ÖYP lisansüstü eğitim kontenjan tablosu ve başvuru tarihleri belli oldu mu? Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) 2015 bahar lisansüstü eğitim kontenjanları ve tercih tarihleri belli oldu.

YÖK, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) lisansüstü eğitim tercihlerinin 29 Ocak-2 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. YÖK’ten yapılan duyuruya göre, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar" kapsamında atanan araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların lisansüstü eğitime başvuru yapabilecek. Tercih işlemleri 29 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında YÖK’ün internet sitesi üzerinden yayınlanan kontenjanlara göre yapılabilecek. Lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 65 puan, ALES’ten ise son 3 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları (2012 bahar ve sonrası)  gerekiyor.

Özel yetenek sınavıyla lisansüstü eğitime öğrenci kabul eden anabilim dalları için ilgili yükseköğretim kurumu tarafından özel yetenek sınavı yapılacak. Değerlendirme ve yerleştirmenin adayların ÖYP puanının yüzde 75’i ve ilgili yükseköğretim kurumunca yapılan özel yetenek sınavının yüzde 25’i hesaplanarak gerçekleştirilecek. Bu programlara ait kontenjanlar 2015 bahar döneminde lisansüstü eğitime başlamak üzere Ek’2’de belirtilen üniversitelere verilecek. Ek:2’de ilan edilen lisansüstü programlar için ise başvurular ilgili üniversitelerin başvuru ve sınav için belirleyeceği tarihlerde yapılacak.

ÖYP lisansüstü eğitim kontenjan tablosu için Tıklayın

ÖYP lisansüstü eğitim başvuruları hakkında detaylı bilgi için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.