banner

Vali 29 yıl sonra diplomasını aldı




Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1984 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi diplomasını yıllar sonra düzenlenen törenle aldı.
abdulkadir_yaziciYozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesiyle, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen babasını kaybetmiş çocuklar ve aileleri  "İstanbul Gezisi"  kapsamında İstanbul Üniversitesini gezdi.
Vali Yazıcı, İÜ Hukuk Fakültesi amfisinde düzenlenen törenle, 1984 yılında mezun olduğu Hukuk Fakültesi diplomasını, yemin ettikten sonra İÜ Hukuk Fakültesi Sekreteri Ali Koca'nın elinden aldı.
Yıllar sonra diplomasını alan Vali Yazıcı, küçük yaşta babasını kaybettiğini ve zorluklarla okuduğunu anlatırken, gözyaşlarını tutamadı.
Vali Yazıcı, duygulanarak yaptığı konuşmada, "İnsan bir anda yalnız kalıyor ve sahipsiz kaldığını düşünüyor. "Ben nasıl okuyacağım" düşüncesi oluşuyor ama Mevla'nın takdiri bu. Kader hükmünü icra ediyor. Bazen bu dünyada zahmet görünen şey rahmettir. Hayırsız görünen şey, hayırlıdır. Aynı kaderi paylaştığım çocuklarımızı da Allah'n izniyle güzel günler beklemektedir" diye konuştu.
Maddi sıkıntılarla da olsa Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:
"Erzurum Pasinler Lisesi'ni okurken Hukuk Fakültesi'ni kazandığımda, kendimi büyümüş hissettim. Üniversitenin giriş kapısına gelene kadar yanımda eniştem vardı.Tek başıma İstanbul'a gidemeyeceğimi düşünerek Erzurum'dan eniştemle beraber otobüsle gelmiştik. Gebze'den de amcamın oğlunu alarak 3 kişi ile üniversitenin kapısına geldik. Kapıdan içeri polisler sadece beni aldı. "Ben ne yapacağım" diye kendi kendime düşünürken 100 metrelik yol kilometreler almıştı. Kaydımı yaptırdıktan sonra kendime özgüven geldi."
Yazıcı, eğitim ve öğrenim hayatı süresince maddi zorluklar çekse de yıllar geçtikten sonra yüce Allah'ın kendisine kaymakamlık ve valilik makamlarını nasip ettiğine kaydetti.
Üniversiteden aldığı mezuniyet belgesiyle sınavlara girdiğini ifade eden Yazıcı, "1985 yılında kaymakam adayı oldum. 2012 yılı itibariyle de Yozgat Valisi olarak görev yapıyorum. Hami-yet çocuklarımızla İstanbul gezimizde Vali amcalarının okuduğu üniversiteyi gezmelerini istedim" dedi.
30 yıl önce diploma töreni için çektirdiği fotoğrafı çocuklara gösteren Yazıcı, diplomasını alıp, mezuniyet cübbesini giyerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.