banner

Gazikent Üniversitesi'nden dershaneye gidemeyen öğrencilere destek




Gazikent Üniversitesi, ilköğretimde dershaneye gidemeyen ve özel ders alma imkanı olmayan öğrencilere, ''Yarınlarımız'' isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Matematik, İngilizce, Türkçe ve Sosyal dersleri vermeye başladı.
gazikent_universitesiİİBF Dekan Yardımcısı ve İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Yakup Durmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gaziantep ve Türkiye'nin en önemli sorunu eğitim. Gaziantep çok göç alan bir şehir. Bir iş bulma ümidi ile yaşadıkları yerlerden Gaziantep'e göç eden aileler genel olarak şehrin kenar mahallelerine yerleşmektedir. Bu nedenle çocuklarını bu bölgelerdeki okullara göndermektedirler. Bu durum kenar mahallelerdeki okullarda öğrenci yığılmalarına sebep olmaktadır. Aileler maddi olarak güçsüz oldukları için çocuklarını özel dershanelere gönderememektedir. Özel ders alma imkanı da olmayan bu öğrenciler eğitimlerine takviye ders alamadıkları için girdikleri sınavlarda başarısız olmaktadırlar" dedi.
Şahinbey Emniyet Müdürlüğü Hizmet Geliştirme Programı (HİGEP) kapsamında hazırlanan projeye Gazikent Üniversitesi ve Şahinbey Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiğini kaydeden Durmaz, "Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda bulunan 120 öğrenciye 10-11 Mart Cumartesi, Pazar günü 15 eğitim gönüllüsü öğretmen öğrencilerimizden oluşan bir grup ile Matematik, İngilizce ve Türkçe takviye dersler vermeye başladık. Bu çalışma yıl sonuna kadar gönüllü öğrencilerimiz tarafından yürütülerek öğrencilerin ders açıkları kapatılmaya çalışılacaktır" diye konuştu.

Yrd.Doç Dr. Durmaz, hafta sonu bu çalışmaların içerisine Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Şehitkamil İlköğretim Okulu'nda okuyan 108 öğrencinin de katılacağını ifade ederek, yapılan derslerin öğrencilerin okudukları okulun dersliklerinde gerçekleştirildiğini belirtti.
Gazikent Üniversitesi'nin bir vakıf üniversitesi olduğunu, yapılan çalışmaların vakıf ruhu ile yapıldığını hatırlatan Durmaz, "Yapılan çalışmadan faydalanan öğrencilerden sadece bir isteğimiz var. Gelecekte kendilerine yapılan bu çalışmaları kendilerinden sonraki kuşaklara taşıyarak vakıf ruhunu gelecek nesillere taşımalarıdır" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.