banner

Üniversiteliler tavuklu eylem yaptı




İzmir Ege Üniversitesi öğrencileri, değişik gerekçelerle tutuklanan arkadaşlarına destek için protesto düzenledi. Öğrenciler eyleme bir de tavuk getirdi.

Üniversiteliler tavuklu eylem yaptıEge Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, kafeteryalar bölümüne yürüyüş yaptı. Burada öğrenci grubu adına yapılan açıklamada, Türkiye'de 600'e yakın üniversite öğrencisinin poşu takma, saç kesme, kitap okuma ve yumurta atma gibi nedenlerle tutuklandığı, absürd nedenlerle eğitim haklarının ellerinden alındığı dile getirildi. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler eyleme bir de tavuk getirdi. Öğrenciler, "İşte arkadaşımıza yumurta sağlayan suç ortağı örgüt üyesi" diyerek tavuğu basın mensuplarına gösterdi. Öğrenciler, eylemin ardından olaysız dağıldı.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.