banner

Eğitimi uğruna kolunu ve bacağını kaybetti




Boş zamanlarında çalıştığı inşaatta yüksek gerilime kapılınca, sağ kol ve sol bacağını kaybeden Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1’inci sınıf öğrencisi Hamza Yıldız için üniversite arkadaşları kampanya başlattı.
hamza_yildizHamza Yıldız’ın üniversite’deki arkadaşları ise 50 bin lira tutan protez kol ve bacağı alabilmek için yardım kampanyası başlattı. Elazığ’da üniversiteden arta kalan boş zamanlarında harçlığını çıkarabilmek için pimapen ve alüminyum doğrama şirketinde çalışan 20 yaşındaki Hamza Yıldız’ın hayatı, elektrik akımına kapılmasıyla alt üst oldu. 6 Ocak 2012 tarihinde sabah saat 10.30’da Doğukent Mahallesi Akbulut Alışveriş Merkezi önünde bulunan apartman inşaatında pimapen pencere ve alüminyum balkon korkuluk yapım işinde çalışan genç üniversiteli Hamza Yıldız, dördüncü kattayken üçüncü kattan uzatılan alüminyum balkon korkuluğunu almaya çalıştığı sırada, korkuluğun yüksek gerilim hattına değmesi sonucu elektrik akımına kapıldı. Olay yerine gelen ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız’ın akım anında yanan sağ kol ve sol bacağı kesildi.
(Milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.