banner

Karabük Üniversitesi’nden üstün yetenekli öğrencilere özel eğitim




Karabük Üniversitesi, üstün yetenekli 85 öğrenciye özel eğitim veriyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 15 bin öğrenci arasında yaptıkları taramada üstün yetenekli olduğu belirlenen 85 öğrenciyi Üstün Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde (KÜYEM) özel eğitime aldıklarını söyledi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşük zekalılar için rehabilitasyon merkezleri bulunduğunu, üstün zekalılar için oluşturulan yeni eğitim kurumlarının başında ise KÜYEM'in geldiğini anlattı.

 "15 bin öğrenci arasında yaptığımız taramada üstün yetenekli olduğu belirlenen 85 öğrenciyi özel eğitime aldık" diyen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak kişiler yetiştiriyoruz. Çağ açıp kapatacak üstün yetenekliler için merkezimizde 9 saat özel eğitim vermekteyiz. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu öğrencilerimize tahsis ettik. Bu konuda ailelerini bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yeteneklerini zirveye ulaştırmaları çabası içindeyiz. Üniversitemizin 2023 projesidir. 2023 yılı geldiğinde öğrencilerimiz üniversiteden mezun olup, ülkemizin yönetimine ve üretimine talip olacaklardır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.