banner

KTÜ'de sosyal paylaşım sitelerine erişim yasaklandı mı?




Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) sosyal paylaşım sitelerine erişimin yasaklandığı iddialarıyla ilgili Rektör Prof. Dr. Baykal açıklama yaptı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, üniversitelerinde sosyal paylaşım sitelerine girilememesinin geçici bir durum olduğunu, sistemden kaynaklanan sorunların giderilmesiyle herkesin istediği sayfaya erişebileceğini belirtti.

Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinde uzaktan eğitim uygulamasını gerçekleştirirken internet hizmetlerinde sıkıntı yaşamaya başladıklarını ifade ederek, "Aşırı yüklenmeden dolayı uzaktan eğitimde sorunlar yaşamaya başladık. Mesai saatleri içerisinde sosyal paylaşım sitelerine girildiği zaman bir yüklenme oluyor ve bunu da sistem kaldırmıyor" dedi.

Uzaktan eğitimde sürekli olarak server kullanımı gerektiğini vurgulayan Baykal, şöyle devam etti:

"Bunun için yaşanan sıkıntılar aksaklıklara neden oluyor. Biz de mesai saatleri içerisinde sistemde iyileştirme yapılana kadar bir kısıtlamaya gittik. Böyle bir uygulama olacağı da gerek öğretim üyelerine gerekse de personele bildirildi. Zaten mesai saatleri dışında bir sorun yok. Sistemde aşırı yükleme olmadığı zamanda bu sayfalara erişim olabilir. Özellikle ders saatlerinde buna büyük önem gösteriyoruz. Ders saati olduğu dönemlerde bir kısıtlama oluyor, diğer saatlerde bir sorun yok. Bu durum tamamen geçici. Sistemden kaynaklanan sorunlar giderildiği zaman herkes istediği sayfaya erişim sağlayabilecek. Bu konudaki çalışmalar ise aralıksız devam ediyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.