banner

‘Kitap okuyanların hayatı değişiyor!’




İstanbul Arel Üniversitesi okuma ve kütüphane kültürünü geliştirmek, okuma alışkanlığı konusunda toplumsal algıyı yükseltmek için bu yıl 48’ncisi düzenlenecek Kütüphane Haftası nedeniyle önemli bir etkinliğe imza atıyor. Arel Üniversitesi’nde 27 Mart Salı günü okuma etkinliği düzenlenecek, yıl boyunca kütüphaneden en çok kitap alan “Kütüphane Dostları” ödüllendirilecek.

“Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti” cümlesini birçok yerde duymuş ya da okumuşsunuzdur. Orhan Pamuk’un Yeni Hayat adlı romanında sıkça yer verdiği bu cümle bazı insanlar için yaşamlarının dönüm noktasını ifade eder. Ülkemizde okuma alışkanlığını artırmak, kitap ve kütüphane kültürünü yaygınlaştırmak, bireysel ve toplumsal değişimlere kaynaklık etmesi için 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanır.

İstanbul Arel Üniversitesi, 26 Mart – 01 Nisan tarihlerinde tüm yurtta kutlanacak 48. Kütüphane Haftası’nı “Kütüphaneler ‘Sizi’ Değiştirir” sloganıyla kutlayacak. Bu önemli ‘Hafta’nın sloganı, insanların bilgiye erişim köprüleri olan kütüphane ve bilgi merkezlerini keşfetmeleri için bir çağrı niteliği taşıyor.

Etkinlikler çerçevesinde; İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi bahçesinde 27 Mart Salı günü saat 12.30’da Yoğun Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştirilecek. “Kitabınız Kütüphaneden Okumak Sizden” sloganıyla üniversitenin koleksiyonundaki on binlerce kitabın okurların hizmetinde olduğu bir kez daha vurgulanacak. Üniversite öğrencileri, akademik ve idari personel, seçtikleri kitapları 15 dakika okuyarak bir yolculuğa başlayacak.

KÜTÜPHANE DOSTLARI SEÇİLECEK

Kitap okuma etkinliğinin ardından, bu yıl ilk kez seçilen “Kütüphane Dostları”na ödül verilecek. Bugüne kadar üniversitenin kütüphanelerinden en çok kitap almış öğrenci, akademik ya da idari personele “Kütüphane Dostu Ödül Plaketi” sunulacak.

Bu yılın Kütüphane Dostu Ödülü sahipleri şöyle:

Fatih Odunkıran - Öğretim Görevlisi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Buket Özcan - İdari Personel, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

Ali Parlak - Yüksek Lisans Öğrencisi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Bölümü

Eren Cebeci - Lisans Öğrencisi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Gül Satı Yerli – Ön Lisans Öğrencisi, MYO Basım ve Yayın Teknolojileri Programı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.