banner

Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrenci alacak




Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu bünyesinde 2014-2015 öğrenim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne öğrenci alınacağını duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  (KKTC) bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu bünyesinde 2014-2015 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlayacak olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne öğrenci alınacağını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde verilecek eğitim Türkçe olacak ve 4 yıl sürecek. 4 yıl süreli programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında lisans diploması alacaklar. Öğrenciler eğitim hayatları süresince teorik eğitimlerinin yanı sıra konaklama işletmeleri ile restoran mutfaklarında ve benzer işletmelerde birinci ve üçüncü sınıf sonlarında 75’er iş gününü kapsayan staj yapma zorunluluğuna da sahip olup böylece sektörü de yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar.

25 Yıllık Deneyim ve 4 Binin Üzerinde Mezun

DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Dünya Turizm Örgütü onaylı akreditasyonu, 25 yıllık deneyimi ve 4 binin üzerinde mezunu ile bölgenin önde gelen turizm okullarından biri olarak değerlendiriliyor. 40’ı aşkın ülkeden öğrenci ile dünya kültür mozaiği oluşturan ve geleceğin mutfak şefi adaylarını yetiştirmek isteyen okulda farklı amaçlara uygun iki adet uygulama mutfağı ile yemek – şarap uyumu yapılabilecek adada bir ilk olan ve Türkiye’de de bulunmayan “Miksoloji Laboratuvarı” bulunuyor. Programı seçecek olan öğrenciler, uluslararası deneyimli profesyonel şeflerden mutfak dersleri alarak, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler konusunda uzmanlaşacak ve dört yıl boyunca çok sayıda uygulama dersi ile pratik deneyim kazanma imkanına sahip olacaklar.

TC Uyruklu Öğrencilere Burs Veriliyor

Türkiye Cumhuriyeti’nden tercih edecek olan öğrenciler için toplam 40 kontenjanı bulunan bölüme YGS – 4 puanıyla öğrenci alınacak. Bölüm tarafından, dört öğrenciye % 100, 16 öğrenciye ise % 50 burs verilecek. Söz konusu burslar eğitim süresince koşulsuz devam edecektir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.