banner

Pedagojik Formasyon yerleştirme sonuçları açıklandı




2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yerleştirme Sonuçları saat 16.00 itibariyle açıklandı. 40 bin kontenjanın 29 bin 638'ine yerleştirme yapıldı. 10 bin 362 kontenjan boş kaldı.

Pedagojik Formasyon yerleştirme sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın 

ÖSYM, 2014 yılında üniversiteler bünyesinde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına katılacak adayların yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar pedagojik formasyon yerleştirme sonuçlarını saat 16.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr

internet adresinden TC kimlik numaralarıyla giriş yaparak öğrenebilir. Yerleşen adaylar kayıtlarını kazandıkları üniversiteler aracılığıyla 23-27 Haziran 2014 tarihleri arasında yapacak. Pedagojik formasyon yerleştirmelerinde 40 bin kontenjanın 29 bin 638'ine yerleştirme yapılırken, 10 bin 362 kontenjan ise boş kaldı.

Pedagojik formasyonda ek yerleştirme yapılacak mı? 

YÖK, daha önce yaptığı açıklamada pedagojik formasyon için ek yerleştirme yapılmayacağını bildirmişti. Ancak 10 bin 362 boş kontenjan için ilerleyen günlerde YÖK'ün bir açıklama yapacağı bekleniyor. Tüm gelişmeler için bizi takip edin

https://twitter.com/egitimtercihi

ÖSYM'den yapılan pedagojik formasyon açıklaması;

 Sonuçlar, 19 Haziran 2014 günü saat 16.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme işlemine ait Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

 Programlara yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri programların bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

 Kayıtlar, Üniversiteler tarafından 23-27 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.