banner

Liselilere Boğaziçi Üniversitesi’nde erken üniversiteli olma imkanı!




Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin 2005 yılından bu yana düzenlediği “Boğaziçi Üniversitesi, Üniversite Öncesi Yaz Okulu” programı, bu yıl konaklama ve burs olanaklarıyla öğrencilere gerçek bir üniversite deneyimi sunacak.

Nano teknolojiden yapay zekâya, oyun teorisinden yaratıcı yazarlığa, yaşamın temel ve güncel bilgileriyle donatılmış; öğrencileri özgür düşünce ve yaratıcılığa davet eden Üniversite Öncesi Yaz Okulu, bu yıl da yepyeni bir programla yeni döneme hazırlanıyor.

Temel amacı; lise eğitimini sürdüren öğrencilerin, üniversiteye giriş öncesinde, üniversite hayatına yönelik tecrübe ve bilgi edinmelerini sağlamak olan yaz okulu, üniversitedeki akademik ve sosyal hayatı tanımak ve geleceğe daha iyi hazırlanmak isteyen liseli öğrencilere rehberlik edecek.

22 Haziran’da başlayacak olan yaz okulunda; fizik, edebiyat, matematik, yaratıcı yazarlık, psikoloji, tarih, sosyal bilimler ve moleküler biyoloji ve genetik, astronomi, Avrupa Birliği’ne Giriş, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, çevre kirlenmesi ve kontrolü, deneme yazım teknikleri, ekonomi, eleştirel düşünme, genel biyoloji, genetik, kimya, matematik, mimarlık tarihi, psikoloji, yönetime giriş gibi çok geniş yelpazede dersler yer alacak.

Tarih Ne İşe Yarar; Kim Sıkılır Sosyal Bilimlerden?

Boğaziçi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından verilecek derslerde; Kağıtta değil Blogda: Anıdan öyküye yaratıcı yazı (Yaratıcı Yazarlık), Polisiyeden Aşk Hikayesine Edebiyat Okumaları (Edebiyat), Tarih Ne İşe Yarar? (Tarih), Kim Sıkılır Sosyal Bilimlerden? (Sosyal Bilimler), Olasılık ve Eğlence (Matematik), Genler, Genomlar ve Sağlığımız (Moleküler Biyoloji ve Genetik) gibi konular işlenecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yıllık akademik geleneğini soluyarak yapılacak dersler 3 hafta sürecek. Program kapsamında öğrenciler seçebilecekleri İngilizce Türkçe verilen iki dersin yanı sıra, ders dışı etkinliklere, film gösterimlerine ve sohbet toplantılarına katılabilecek, ayrıca başarılı öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Program sonunda öğrencilere Katılım/Başarı Belgesi verilecek.

Detaylı bilgi için: http://www.preuniversity.boun.edu.tr/

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.