banner

İngiliz Bakan Türkiye’deki bilimsel çalışmaları övdü!




İngiliz Bakan, Türkiye'nin bilimde hızla ilerlediğini belirterek, "Türkiye'deki araştırmalardan çok etkilendik" dedi.

İngiltere'nin Üniversitelerden ve Bilimden Sorumlu Devlet Bakanı David Willetts, Türkiye'nin bilimde hızla ilerleme kaydettiğini, yapılan bilimsel araştırmalardan çok etkilendiğini söyledi.

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Willetts, Bilkent Üniversitesi'nde yerleşik Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'ndeki (UNAM) temaslarının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İngiltere'deki çeşitli üniversitelerinden ve araştırma kurumlarının temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle Türkiye'ye geldiklerini anlatan Willetts, ''Türkiye bilimde hızla ilerleme kaydediyor. Türkiye ile İngiltere araştırma kurumları arasındaki işbirliğini arttırmayı çok istiyoruz'' dedi.

UNAM'da nanoteknoloji üzerine uluslararası boyutta ciddi araştırmalar yapıldığına dikkati çeken Willetts, ''Heyette bulunan araştırma merkezlerinden temsilcilerimiz de Türkiye'deki bu araştırmalardan çok etkilendi'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.