banner

3M’nin finalinde 3 Türk öğrenci yarışacak




3M’in üniversite öğrencileri arasında düzenlediği ve 8 farklı ülkeden öğrencilerin katılacağı “Invent a New Future Challenge” yarışmasının ABD’de yapılacak finalinde Türkiye’yi  Özyeğin Üniversitesinden Ali Can Orhan, Koç Üniversitesinin 2 öğrencisi Berkay Soyer ve Berkay Yücel temsil edecekler.

3m 3 öğrenciİnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M’in, üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği uluslararası ‘Invent a New Future Challenge’ yarışmasının Türkiye ayağı 2 Haziran’da düzenlenen final vaka çalışması ile sonuçlandı. Birçok başvuru arasından seçiilen 15 öğrencinin finale kaldığı yarışmayı Özyeğin Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Ali Can Orhan, Koç Üniversitesi İşletme – Ekonomi çift anadal öğrencisi  Berkay Soyer ve yine Koç Üniversitesi Makine ve Endüstri Mühendisliği çift anadal öğrenimine devam eden Berkay Yücel kazandı.

Mart ayında başlayan “Invent a New Future Challenge” yarışması Türkiye ayağının ilk aşamasına internet üzerinden katılım sağlandı ve finale kalan 15 öğrenci ise 2 Haziran’da düzenlenen çalışma için 3M Türkiye Müşteri Inovasyon Merkezi’nde ağırlandı. Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi, Koç Universitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde okuyan finalistlerden vaka çalışması olarak Yangın Koruma Akışkanı elektronik eşyaları yangından korumaya yardımcı olurken, üstün çevresel sürdürülebilirlik sunan 3M™ Novec™ 1230 ürününün pazar payını arttırılması için bir iletişim planı hazırlamaları istendi. Öğrenciler üç danışman eşliğinde gerçekleştirdikleri 3,5 saatlik çalışma sonucunda 3M yöneticilerden oluşan bir jüri karşısında sunumlarını yaptılar. Son derece yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı projeleri değerlendiren jüri kazananları Özyeğin Üniversitesi’nden Ali Can Orhan, Koç Üniversitesi’nden Berkay Soyer ve Berkay Yücel olarak açıkladı. Kazanan öğrenciler düzenlenen bir törenle sertifikalarını da aldılar.

“Invent a New Future Challenge” yarışması Türkiye ayağını kazanan üç öğrenci, ABD’nin Minnesota eyaletindeki 3M Genel Merkezi’nde diğer ülkelerden gelen yarışmacılarla beraber 3 gün boyunca sürecek final yarışmasına katılacaklar. Amerika, Kanada, Panama Pasifik, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Meksika ve Brezilya'dan gelen finalistlerle birlikte yarışacak Türkiye finalistleri, çok kültürlü bir ortamda zorlu ve bir o kadar da eğlenceli bir deneyime dahil olma şansını yakalayacaklar.

6 aylık mentorluk fırsatı

Tüm finalistler ABD’de bulundukları süre içinde 3M yöneticileriyle bir araya gelme, sohbet etme ve kendilerini geliştirme olanağı bulacaklar. Yarışmada finale kalan Türk öğrenciler, 6 ay boyunca 3M 3M yöneticilerinden mentorluk da kazandılar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.