banner

Koç Üniversitesi Gönüllülerinden 11. kütüphane




Koç Üniversitesi’nde eğitim gören gönüllü öğrencilerden oluşan Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, geleceğin yetişkinleri olan ilköğretim öğrencilerine umut ve ışık götürmeye devam ediyor. Farkındalık Grubu, 2007 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesinin 11’incisini bu yıl Amasya’da hayata geçirdi.

koc gonullu kutuphaneKoç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, her yıl gerçekleştirdiği ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesinin 11’incisini bu yıl Amasya’da hayata geçirdi. Yaklaşık 50 öğrenciden oluşan Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu’nda, 9 öğrenciden oluşan grup, proje kapsamında Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan Abide Hatun İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. KU Gönüllüleri beraberinde götürdükleri 2000’i aşkın kitapla okulun ilk, projenin 11’inci kütüphanesini kurdu.

Gönüllü öğrenciler tarafından kurulan kütüphane, birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik eğitici-öğretici dergilerin yanı sıra Türk ve dünya edebiyatının ünlü kalemlerine ait romanlardan oluştu.

Grubun kendi imkân ve uğraşlarıyla topladığı kitaplar sınıflara göre kategorize edilerek raflara yerleştirildi. Kütüphane kurulumu sonrasında ikişer kişilik gruplar halinde derslere giren KU Gönüllüleri; birinci ve ikinci sınıflara resim ve elişi, üçüncü ve dördüncü sınıflara rehberlik, ortaokul öğrencilerine ise kariyer ve münazara eğitimleri verdi.

Önce okullar araştırılıyor

Her yıl Türkiye’nin farklı bölgesinde kütüphanesi olmayan ilk ve öğretim okullarına kütüphane kurmaya giden Farkındalık Grubu, kütüphane kurmak için yola çıkmadan önce okulları araştırıyor.

Daha sonra seçtiği okulun kullanılmayan odasına marangoz ve işçi yollayarak odanın boya badana ve raflarının kurulumunu sağlıyor. Kitapları İstanbul’dan getiren KU Gönüllüleri, kitapları yerleştirdikten sonra birinci ve ikinci sınıfların hazırladığı elişi çalışmaları ve resimlerle kütüphaneyi süsleyerek çocuklara teslim ediyor. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.