banner

BUZEB’de ders içeriklerini hocalar oluşturuyor




İnsan Kaynakları Yönetimi,  Pazarlama, e-MBA, e-Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler programlarında uzaktan eğitim sunduklarını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi (BUZEB) Koordinatörü Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, ders içeriklerinin ders hocaları tarafından tasarımlandığını ve hayata geçirildiğini söylüyor.

bau“BAU Uzaktan Eğitim olarak felsefemiz; fabrikasyon bir eğitim-öğretim değil, pedagojik gereksinimler çerçevesinde çeşitliliği maksimum olarak sağlamaktır” diyen Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi (BUZEB) Koordinatörü Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, bu doğrultuda, dersleri ve eğitimleri en iyi şekilde sunacak altyapı imkânına sahip olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Örneğin, tüm öğrenme faaliyetlerinin (ders, rehberlik ve danışmanlık) dijital olarak bulut ortamda depolandığı ve senkron/a-senkron yürütüldüğü ve diğer platformlara entegrasyon imkânı veren öğrenme platformlarımızın yanı sıra aynı anda lokal 100 öğrenen ile ve üniversitemizin yurt dışı kampüsleri ile ders yapma, dersi kaydetme ve canlı yayın yapabilme özelliklerine sahip -evrensel tasarım ilkelerine göre gerçekleştirilmiş- bir “akıllı ötesi” sınıfımız; etkileşimli dijital içerik geliştirmek için gerekli yazılım ve donanımlarımız ve bunların yanında BAU Bilgi İşlem ve TV Stüdyo birimlerinin tüm yazılım ve donanımları bulunmaktadır.”

Derslerin içeriklerini nasıl oluşturduklarının bilgisini de veren Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, şöyle konuştu:

“Ağırlıklı olarak daha önce öğrenme platformu kullanmamış ders hocalarımıza içerikleri sisteme yükleme desteği veriliyor. Ders içerikleri öğretim elemanları tarafından uzaktan eğitim biriminde ilgili fakülte sorumlusuna ulaştırılıyor. Bunun yanı sıra ders hocalarımızın var olan içerikleri birim içinde Öğretim Tasarımı Ekibi tarafından değerlendiriliyor, ders hocalarımızın içerikleri için ihtiyaç analizi yapılarak ders tasarım şablonu hazırlanarak sunuluyor. Ders hocasının belirlediği çerçevede öğrenme çıktılarında beklenen anahtar ögelerin vurgulanması için hangi bölümde ne kadar görsel, video veya etkileşim unsurunun olması gerektiğine karar veriliyor. Yine ders hocalarımızın tercihlerine bağlı olarak online sınavlar için öğrenme platformunu oluşturulabilecek soru tipleri kapsamında testler hazırlanması için destek sağlanıyor. Aslında asıl amaç; ders içeriklerinin ders hocaları tarafından tasarımlanması ve hayata geçirilmesi. Bu doğrultuda birim olarak ders hocalarının bu kültüre sahip olmasını sağlıyoruz.”

15 BİN ÖĞRENCİ UZAKTAN ÖĞRETİMDEN FAYDALANIYOR

Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi’nin İngilizce ve Türkçe toplam 472 ders için hizmet verdiğini dile getiren Doç. Dr. Adıgüzel, yaklaşık olarak 15 bin öğrencinin uzaktan öğretimden faydalandığını söyledi. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İnsan Kaynakları Yönetimi,  Pazarlama, e-MBA, e-Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler programlarında uzaktan eğitim sunduklarını kaydeden Doç. Dr. Adıgüzel, bunun yanı sıra yaklaşık 400 ayrı yüz yüze derslerde destek amaçlı öğrenme platformu, video konferans ve sanal sınıf imkânlarından yararlanıldığını ifade etti. “Programa katılım için lisans mezunu olmak ve TOEFL, IELTS, KPDS,YDS veya İngilizce Proficiency sınavlarından yeterli puan almak (İngilizce Tezsiz Programlar için) gibi şartlar var” diyen Doç. Dr. Adıgüzel, öğrenim ücretinin peşin 29.340, taksitli ise 32.600 olduğunun bilgisini verdi. Öğrencilere başarı bursları, mezun bursu ve kurum bursu olmak üzere çeşitli burslar verdiklerini de sözlerine ekledi.

DİJİTAL İÇERİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR HAMLE İDİ

Öğrencinin derse gelmeden önce ders hocası tarafından öğrenme platformuna yüklenmiş etkileşimli, kaliteli bir ders içeriğini inceleyerek derse katılmasının yüz yüze dersin daha verimli bir şekilde yürütülmesine imkân sağladığını ifade eden Doç. Dr. Adıgüzel, üniversite olarak dijital içeriği ele aldıklarını dile getirerek, “Her ne kadar Türkiye’de çok önemsenmese de teknoloji ile dönüşüm sürecimizde öğretim elemanlarını bu sürece çekebilmek için dijital içerik bizim için önemli bir hamle idi” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.