banner

Türkiye’de 21 bin yabancı öğrenci BURSLU OKUYOR




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de 21 bin civarında Türkiye bursuyla okuyan öğrenci olduğunu belirterek, ''Önümüzdeki yıllarda bunların sayısını ve imkanlarını artırmayı planlıyoruz'' dedi.
yabanci_ogrencilerBozdağ, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdiği ''5. Uluslararası Öğrenci Buluşması''nın açılışını, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve Libya'nın efsane lideri Ömer Muhtar'ın oğlu Muhammed Muhtar'la birlikte yaptı.
Bozdağ, açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin kendi kültürlerine ait unsurları 5 yıldır İstanbul ve Türkiye ile paylaştıklarını söyledi.
Bozdağ, farklı ülkelerden gelerek Türkiye'de okuyan öğrencilerin Türkiye'ye ayrı bir renk kattığına dikkati çekerek, ''Ülkemizde 21 bin civarında Türkiye bursuyla okuyan öğrenci var. Önümüzdeki yıllarda bunların sayısını ve imkanlarını artırmayı planlıyoruz. Onların pek çok sorunlarını çözdük. Yaşanan diğer sorunlarını çözme konusunda ciddi adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Bu öğrencilerimiz kendi ülkeleriyle Türkiye arasında bir köprü vazifesi görüyor, hem kültür ve hem bilim köprüsüdürler'' diye konuştu.
Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, 75 ülkenin öğrencileri masa ve stant açarak ülkelerini tanıttı. 16 Nisan'a kadar devam edecek organizasyonda, 34 farklı etkinlik düzenlenecek. Yaklaşık 85 bin kişinin geleceği tahmin edilen organizasyonda ziyaretçilere çeşitli hediyeler verilecek, yiyecek ve içecek ikram edilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.