banner

Yurtdışında lisansüstü öğrenime yeni düzenleme




Ekonomi Bakanlığı'nca lisansüstü öğrenim amacıyla yurt dışına personel gönderilmesinin usul ve esasları düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığı'nın konuya ilişkin yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, Müsteşar veya Bakanın görevlendirdiği bir Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, toplam dört asıl ve dört yedek üyeden olan komisyon, öğrenim amacıyla yurt dışına gönderilecek personeli seçecek.

Öğrenci adaylarının en az dört yıllık eğitim veren yurt içindeki yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları, başvurunun yapıldığı tarih itibariyle, Bakanlık kadrolarında adaylıkta geçen süre dahil ve askerlik hizmetinde geçen süre hariç en az üç yıl çalışmış olmaları, belirtilen dil şartını yerine getirmeleri gerekiyor.

Yönetmelik uyarınca, öğrencinin çalışmaları yurtdışı temsilciliği, temsilciliğin bulunmadığı yerlerde de Bakanlık tarafından takip edilecek ve denetlenecek.

Yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.