banner

İTÜ’de kurulan müzeye tepkiler büyüyor




İTÜ kampusu içerisinde orman arazisi işgal edilerek, Ufuk Güldemir tarafından avlanan hayvanların doldurulup sergileneceği bir tesis inşa ediliyor. Öğretim üyeleri ise tepkili.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa kampusu arazisi içerisinde bugünlerde hummalı bir çalışma var. Kampusun en sık ormana sahip alanında doldurulmuş hayvanların sergileneceği müze haziran ayına yetiştirilmeye çalışılıyor. Habertürk TV’nin kurucusu merhum gazeteci Ufuk Güldemir’in anısına yapılan İTÜ Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi’nin içerisinde Güldemir’in öldürdüğü doldurulmuş hayvanlar yer alacak.

Kampusu ziyarete gittiğimizde ormanlık alanın önünde öğrencilerin yaptığı doğa dostu, emisyon yaratmayan, güneş enerjisiyle çalışan ‘Martı’ isimli tekne gölette dururken, diğer tarafta ağaçların kesildiği alanda soğuk bir beton binanın yükseldiğini görüyoruz. Yüzlerce ağaç, kimsenin haberi olmadan vinçlerle girilerek kesilmiş. Oysa ormana giden yola ağaçlar kesilecek diye daha önce kaldırım bile yapılmamış. İTÜ’deki öğretim üyeleri “Doğaya yaklaşım, yeşillik bir alana kocaman bir bina kondurup, avcıların çeşitli yerlerde keyiflerince avladıkları hayvanları üniversite bünyesinde sergilemek olmamalı” diyor.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.