banner

YÖK Başkanın’dan 'yumurtaya' cevap




YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin kendisine yumurta göndermesine ilişkin, ''Sözümüzün arkasındayız. Tweet atmalarını tercih ederim ama şiddet içermedikçe her türlü öğrenci faaliyeti bence demokratik bir haktır, kabulümüzdür'' dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan ÇetinsayaRektörler ve üniversite konsey başkanlarıyla toplantı için Erzurum'a gelen Çetinsaya, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamına ziyaret etti. Çetinsaya, Erzurum'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ''Bu bizim bir geleneğimiz. Bölgelerimize gidiyoruz. Hem bölgelerimizdeki mülki amirlerle hem de değerli rektörümüz ve üniversite öğrenci konsey başkanlarıyla toplantı yapıyoruz. Üniversitelerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını analiz ediyoruz. O bakımdan ben de bu birimin bir parçası olarak burada bulunmaktan çok mutluyum'' dedi.

YÖK Başakanı öğrencilerle öğle yemeği yedi

Ziyaretin ardından Atatürk Üniversitesi Konukevi'nde 13 üniversite rektörü ve Öğrenci Konsey Başkanlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Çetinsaya, daha sonra Rektörlük Senato Salonu'nda üniversite öğrenci konsey başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Çetinsaya, burada yaptığı konuşmada, son üç aydır bölgelere gidip oradaki üniversitelerde öğrenci temsilcileri ve rektörlerle toplantı yaptıklarını anımsattı. Şu ana kadar 113 üniversitenin öğrenci temsilcisi ve üniversite rektörüyle toplantı yaptığını ifade eden Çetinsaya, şunları kaydetti:

''Hiç şüphesiz çok yararlı oluyor, yüzyüze görüşmeler, analizler, değerlendirmeler... Bu süreç Karadeniz bölgemizle devam edecek, Ankara'daki toplantımızla sona erecek. Böylece 165 üniversitemizin rektörleri ve öğrenci temsilcileriyle bir araya gelmiş olacağım. Bunun yanında bütün paydaşlarla görüşme, onların dertlerini dinleme, meselelerini anlama, çözüm bulma yollarını tartışma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Yökseköğretim Bilgi Forumu adıyla bir forumu faaliyete geçirdik. Bildiğim en son 5 bin kadar üyemiz var bu formda. Ve orada bizzat bu kişilerin önerdiği konular etrafında tartışmalar yapıyoruz. Ayrıca başkanla yüzyüze diye bir toplantı serisi başlattım. Bu foruma en orijinal katkıyı yapan, en pozitif katılımda bulunan arkadaşlarımızla ayda bir toplantılar yapıyoruz. Belli meseleler etrafında, yine Ankara'da YÖK'te konuşuyoruz, tartışıyoruz.''

Bir yandan üniversiteler ve öğrenci temsilcileriyle bu süreç devam ederken, bir yandan da yükseköğretim strateji belgesi hazırlama çalışmalarının güdeme geldiğini iade eden Çetinsaya, şöyle devam etti:

''Bu konuda da sadece öğrencilerimizin, rektörlerimizin değil, hem üniversitede bütün paydaşların, hem de sivil toplum anlamında kamuoyunda bütün paydaşlarımızın katkısını içerecek şekilde bir dizi arama toplantısı yapacağız. Beyin fırtınası yapacağız. Mayıs ve Haziran aylarını da süreç içerisinde geçireceğiz. Umuyorum ki ondan sonra bu toplantıların sonuçları bir araya geldiğinde, yükseköğretim sistemimizi yeniden yapılandırmaya önayak olacak bir strateji belgemiz olacaktır. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yükseköğretimin niteliği, niceliği üzerine bir analiz olacaktır. Ve biz bu analiz üzerinden de politikalarımızı yürütmeye başlayacağız.''

YÖK Başkanı Çetinsaya’nın YGS açıklaması

Çetinsaya, YGS sonuçlarının açıklanmasına ilişkin de ''Hayırlı uğurlu olsun. Birkaç saat önce açıklandığı için ben de sabahtan beri yoldayım. Sadece hayırlı uğurlu olsun diyorum. Öğrenci arkadaşlarıma ikinci sınavda başarılar diliyorum'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Karadeniz Teknik Üniversitesiden bir grup öğrenci size yumurta gönderdi. Sizin de yumurta atma tweet at sözleriniz vardı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz'' sorusu üzerine, Çetinsaya, ''Sözümüzün arkasındayız. Tweet atmalarını tercih ederim ama şiddet içermedikçe her türlü öğrenci faaliyeti bence demokratik bir haktır, kabulümüzdür'' diye yanıtladı.

Çetinsaya, toplantının ardından 13 üniversite rektörünün katılımıyla gerçekleşen Rektörler Bölge Toplantısı'na katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.