banner

Üniversite sokak defilesi düzenledi




İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı “Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde yürütülen “İstanbul Aydın Üniversitesi Keçe Merkezi Projesi” kapsamında yürütülen eğitimler son buldu.

üniversite sokak defilesi düzenlediGüngören Belediyesi tarafından belirlenen ev hanımlarının ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin de keçe eğitimi aldığı merkezin tanıtım ve satış ofisi geçtiğimiz gün açıldı. Merter’de, Güngören Belediyesi’nin katkılarıyla açılan merkezde eğitim alan öğrencilerin ortaya çıkarmış olduğu tepme keçe ürünleri tanıtıma ve satışa sunuldu.

Güngören Belediyesi, Nako İplik Paz. ve Tic. A.Ş. ve Mert İpek Ltd. Şti.’in iştirakçi olarak yer aldığı “İstanbul Aydın Üniversitesi Keçe Merkezi Projesi” ile, kaybolmakta olan keçe sanatını yeniden canlandırarak İstanbul’un özgünlüğünü geliştirmek ve kültürel sürdürülebilirliğine katkı sağlamak hedefleniyor. Proje kapsamında, geleneksel ve modern tepme keçe üretim teknikleri alanında örgün ve yaygın eğitimi geliştirerek İstanbul’da yaratıcı işgücünün geliştirilmesini desteklemek amacı ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Keçe Merkezi” oluşturuldu. Bu Keçe Merkezi’nde İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı öğrencileri uygulamalı ders görüyor, ayrıca Merkezde 4 ay süresince Güngören ilçesinden 30 kişiye yönelik “Geleneksel ve Modern Tepme Keçe Öğretim Programı” düzenlendi.

Proje kapsamında ayrıca keçe aksesuarları tanıtım ve satış merkezi oluşturularak, iş gücünde yer alacak kişilerin ürünlerini sergileyerek kazanç elde edebilecekleri ortak bir kullanım merkezi hazırlandı. “Keçe Aksesuarları Tanıtım ve Satış Merkezi”nde, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencileri ve Modern ve Geleneksel Tepme Keçe Öğretim Programı katılımcıları keçe kullanarak ürettikleri tekstil ürünlerinin ve aksesuarların tanıtım ve satışını yapabilecekler. Ortak kullanım merkezleri olarak tasarlanan “İstanbul Aydın Üniversitesi Keçe Merkezi” ve “Keçe Aksesuarları Tanıtım ve Satış Merkezi”nde yürütülecek faaliyetlerle, keçe sanatının yeniden canlandırılmasına, tarihi ve kültürel mirasımızın korunmasına katkı sağlanmış olacak.

“Keçe Aksesuarları Tanıtım ve Satış Merkezi”nin açılışına İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın,  İstanbul Kalkınma Ajansı Temsilcileri, Güngören Belediye Başkanı Ş.Yücel Karaman ve  Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Ece gürsel, Şenay Akay, Engin Koç gibi 30’a yakın ünlü mankenin katılımı ile “Güneş Nemruttan Doğar” sokak defilesi gerçekleşti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.