banner

‘Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği’ eğitim programı başlıyor




İstanbul Aydın Üniversitesi ve TÜZDER yeni bir eğitim işbirliğine daha imza attı. Hazırlanan protokole göre zeka ve akıl oyunları eğitmeni olmak isteyen katılımcılar, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından verilecek 40 saatlik eğitim ile sertifika programını tamamlayacaklar.

Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmeni Sertifika Programının imza töreninde konuşan TÜZDER Başkanı M. Hilmi Eren; “Zeka Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır” dedi. Eren, çocuklarda bu gelişimi sağlayan zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen ve öğretmenlere, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine de yer verileceğini ifade etti.

Yapılan işbirliği ile ilgili düşüncelerini dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, eğitimi alacak olan katılımcıların, öğrencilere zekâ oyunlarını öğretebilecek düzeye gelebilmeleri için hazırlanan müfredata uygun kurs alacaklarını, atölye, kulüp çalışmaları yapacaklarını söyledi. Oyunun çocuğun dünyasında çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken İzmirli, eğitimlerin yaygınlaşması sayesinde çocukların zeka oyunlarıyla zihinsel gelişimlerinin de destekleneceğini belirterek katılımcıların okul dönemi boyunca zekâ oyunları eğitimini planlayıp uygulayabilecek yeterliliği kazanacağını ifade etti.

TÜZDER ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek “Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği” kursuna katılmak isteyenler www.aydin.edu.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.