banner

Fırat Üniversitesi'nden Erasmus'a dev bütçe




Fırat Üniversitesi Erasmus’ta büyük bir başarıya imza atarak Erasmus bütçesini 400 bin Euro’ya (Yaklaşık Bir Milyon Türk Lirasına) çıkardı. Böylece Fırat Üniversitesi, Erasmus Hibesini 2012-2013 yılında iki katına çıkararak bölgede tek üniversite olduğunu kanıtladı.

fırat üniveritesi logosuFırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, bu artış oranı diğer üniversitelerin kullanamadıkları hibeleri de kullanarak ve Fırat Üniversitesi Erasmus ofisinin de çok etkili ve verimli çalışması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Bu yıl Erasmus bütçesinin artışıyla yaklaşık 150 den fazla öğrenci ve 60’dan fazla akademik ve idari personelin Erasmus hareketliliğinden yararlanmasının önünün açıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Bingöl, amaçlarının üniversitenin tüm bölüm ve programlarını bu hareketliliğe dahil etmek olduğunu bildirdi.

Bu hareketliliğin Eylül ayından itibaren başlayabileceğini ifade eden Fırat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Başusta ise, Türkiye’de Erasmus Beyannamesi alan 139 Üniversite içerisinde Üniversite olarak Öğrenci staj hareketliliğinde 8., Öğretim Elemanı ders verme hareketliliğinde 8. ve Personel eğitim alma hareketliliğinde ise 6.  Sırada yer alarak bu yola çıkarken hedeflenen ilk on üniversite arasında olma ülküsünün gerçekleştiğini söyledi.

Prof. Dr. Başusta, Fırat Üniversitesinin hedefinin Avrupa Birliği kriterlerine göre 2020 yılına kadar mezun öğrencilerin % 20’sinin Erasmus faaliyetlerinden faydalanması olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesinin 2010-2011 yılı Erasmus bütçesi harcama oranının % 97.5’ini kullanarak ilk beş üniversite arasında yer aldığını ve bu yılda aynı başarıyı göstermek istediklerini dile getirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.