banner

İki fakülte ve bir enstitünün adı değişti




Bakanlar Kurulu Kararı ile iki fakülte ve bir enstitünün adı değişti. Bir Üniversiteye de sağlık bilimleri fakültesi kurulmasına karar verildi.

Bazı fakültelerin isim değişikliğine yönelik Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ekim Çarşamba günkü sayısında yayınlandı. Buna göre üç fakültenin adı değişti, bir üniversiteye ise yeni fakülte kurulmasına karar verildi.

İsimleri değişen ve yeni kurulacak fakülteler şöyle:

- Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı, Onkoloji Enstitüsü’nün adı Kanser enstitüsü olarak değiştirildi.

- Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki Su Ürünleri Fakültesi’nin adı, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi oldu.

- Altın Koza Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin adı ise, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmesine karar verildi.

- İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak da Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasına karar verildi.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.