banner

Yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 2 Temmuz'da başlıyor




Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvurularını 2 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapabileceğini bildirdi.

kredi yurtlar kurumu2012-2013 öğretim yılında YURKUR yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenler için başvuru esasları belirlendi. 2012-2013 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanacak öğrencilerin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları; ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren, halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 2 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 17 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılacak. Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen öğrencilerinin yurt başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 10-23 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek.

Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 3-14 Eylül tarihleri arasında, yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları ise 17 Eylül tarihinden itibaren başlayacak. Yurtlar ise 10 Eylül tarihinde hizmete açılacak.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.