banner

Öğrencilere ‘çiçek’ gibi burs




Öğrencilere burs, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs. Cumhuriyet Üniversitesi, öğrencilere, "Çiçek göndermeyin öğrencilere burs verelim" sloganıyla başlattığı kampanyada toplanan 37 bin lirayı dağıttı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın ''Çiçek göndermeyin bağış yapın, öğrencilerimize burs verelim'' sloganıyla başlattığı kampanyada toplanan 37 bin lira öğrencilere burs olarak dağıtılacak.

Rektör Kocacık, 6 Ağustos'ta rektörlük görevine atanması nedeniyle kendisine çiçek göndermek isteyenlere, bunun yerine öğrencilere burs vermek üzere vakıf hesabına bağışta bulunmalarını önerdiklerini söyledi.

''Çiçek göndermeyin bağış yapın, öğrencilerimize burs verelim'' çağrısının ilgi gördüğünü dile getiren Kocacık, duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.

Kocacık, hesapta 37 bin lira biriktiğini ifade ederek, ''Bu güzel bir rakam. 37 bin lirayı, öğrencilerimize nasıl dağıtacağımız konusunu belirledik. İlk fırsatta da uygulamaya koyacağız'' dedi.

Mağdur öğrencilerin tespiti için yazışma yaptıklarını ve dekanlıkların kendi bölümlerindeki öğrencilerin listesini göndereceğini anlatan Kocacık, bunun ardından bursların dağıtılacağını belirtti.

ÖNCELİK İLK 5 BİNE GİREN ÖĞRENCİLERE

Amaçlarının öğrencilere katkı sağlamak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kocacık, şunları kaydetti:

''Umuyorum ki, bu bağış sahipleri birçok öğrencinin hayır duasını alacaktır. 60 civarında bağışçımız var. 2 tanesi biraz daha yüksek bağış yaptı. Veysel Dursun ve Ahmet Karabal. Veysel bey eşinin yazdığı kitabın telif hakkını bize bağışladı, 10 bin lira civarında. Ahmet Karabal da 10 bin dolar bağış yaptı. Bunları diğer bağışçı arkadaşlarımızın verdiği katkılarla birleştirdik. 37 bin lira gibi bir rakama ulaştık. Bunu da kademeli bir şekilde öncelikle ilk 5 bine giren öğrencilere, sıralama da olan diğer öğrencilere ardından da sıralamaya girmese de mağdur öğrencilerimize kullandırmayı düşünüyoruz. Barınma, beslenme ihtiyacında bir katkımız olursa mutlu oluruz.''

Kocacık, ''İyi bir başlangıç oldu. Değişik vesilelerle de bunu sürdürmeyi düşünüyoruz. Umarım gelecekte daha büyük rakamlarla daha çok sayıda öğrenciye bu şekilde hitap etme fırsatı bulabiliriz'' diye konuştu.

Öğrencilere verdikleri bursun sadece çiçek parasından ibaret olmadığını, vakıf burslarının da bulunduğunu belirten Kocacık, ''Sanıyorum 350-400 civarında öğrenciye vakıf bursu temin edeceğiz. Buradaki amaç, öğrencilerimizin problemlerini daha makul düzeyde tutarak yaşaması, problem hissetmeden derslerine kendini verebilmesidir. Böylece de eğitimdeki başarısını artırmayı sağlamak'' diye konuştu.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.