banner

Elif Şafak Londra’dan İstanbul’daki okurlarıyla buluştu




Doğan Kitap, Microsoft Türkiye ve Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Sosyal Sorumluluk Komitesi, Galatasaray Üniversitesi öğrencilerini Elif Şafak ile buluşturdu.
elif_safakDünyaca ünlü kadın yazar Elif Şafak, romanlarındaki gizemi Microsoft Lync teknolojisiyle gerçek hayata taşıdı. Microsoft Londra Ofisi’nden Lync 2010 ile İstanbul’a bağlanan Elif Şafak, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ile “Kadın ve Teknoloji” üzerine sohbet etti.  
Doğan Kitap’ın Londra’da yaşayan dünyaca ünlü yazarı Elif Şafak, Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak İstanbul’daki okurları ile buluştu. Microsoft Londra Ofisi’nden Lync  2010 ile İstanbul’a bağlanarak “Kadın ve Teknoloji” üzerine Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ile sohbet eden Şafak, satış rekorları kıran son kitabı İskender ile ilgili soruları da yanıtladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde teknolojinin kadınlara sunduğu fırsatlar üzerine öğrenciler ile konuşan Elif Şafak teknolojinin getirdiği değişimlere hızla ayak uydurabilmenin rekabet konusunda kadınlara büyük avantaj sağlayacağına dikkat çekti.
Microsoft’un hayatı kolaylaştıran çözümleri ile kurum ve bireylerin yeni ve önde olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Microsoft Türkiye Office Grubu Ürün Pazarlama Müdürü Atalay Aktaş, “Lync 2010 ile her zaman, her yerden ve her cihazdan etkili iletişim kurabilmeyi sağlıyoruz. Kullanıcıların ortam, cihaz ve mekândan bağımsız olarak istedikleri şekilde paylaşımda bulunmasını hızlandıran Lync 2010, iletişimde yeni bir dönemi temsil ediyor. Yeni nesil birleşik iletişim çözümümüz Lync  2010 tek bir ara yüz üzerinde anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü konferans ve web konferansı, telefon gibi birbirinden farklı iletişim araçlarının entegrasyonunu sağlıyor” dedi.
Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak, İstanbul-Londra arasında kurulan bağlantı sayesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri Elif Şafak’ı İstanbul’daymış gibi izleyip, soru sorma fırsatı buldular. Etkinlikte Microsoft Lync  2010 ile sağlanan bağlantıyla, Elif Şafak’ın görüntüsü dev ekrana yansıtıldı. Ayrıca Lync ile birlikte çalışan RoundTable cihazı sayesinde yazara ortamın 360 derece panoramik görüntüsü sunularak öğrencilerle interaktif bir iletişim kurabilmesi sağlandı. Bu sayede hem yazar hem de öğrenciler için bu toplantı en gerçekçi hale getirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.