banner

Dijital oyunların merkezi ODTÜ Teknokent




ODTÜ Teknokent'teki 10 şirket, 5 yılda yaklaşık 200 oyun üretti.

Dijital oyun ve animasyon sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek ön kuluçka merkezi olan "Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM)", bu yıl beşinci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 

AA muhabirine açıklama yapan ODTÜ Teknokent Kurumsal Gelişim ve Girişimcilik Direktörü ve aynı zamanda ATOM’un Koordinatörü İlknur İlkyaz Gül,  ATOM'un, oyun sektörü için yüklenilen misyonun çok ötesinde kazanımlar yarattığını söyledi.

"Türkiye’de var olmayan bir sektörün oluşmasına katkı sağladığımız gibi oyunun özellikle kamu tarafında bir sektör olarak kabul görmesine imkan tanıdık" diyen Gül, ATOM’un sektörü büyütecek önemli girişimlerinin başında; kamu ve özel sektör arasındaki bağı kuvvetlendirecek sivil toplum yapıların kurulmasına öncülük etmek bulunduğunu ifade etti.  

ATOM'un yarattığı yeni şirketler ve sektöre kazandırdığı nitelikli iş gücü ile sektörün sağlam temellerini oluşturduğuna dikkat çeken Gül, bir yıl boyunca süren destekleme sürecinde, başvuru sahibi gruplara proje ve iş planı hazırlama desteğinden, danışmanlık ve finansal destek yönlendirmelere, teknik ve girişimcilik eğitimlerden, grupların çalışabilecekleri açık ofis alanlarına kadar birçok hizmet sunulduğunu kaydetti.  

Gül, yazılımcıların Turkcell Teknoloji, Microsoft, Intel ve Türk Ekonomi Bankası tarafından destekleneceğini de söyledi. Bugüne kadar 10 firmanın kurulmasını ve 1 milyon liradan fazla destek almasını sağladıklarını anlatan Gül, 200 oyun üretildiğini kaydetti. 

Gül, ayrıca başvuruların bugün sona ereceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.