banner

Üniversitede en uygun bölümü seçtiren program




Üniversite tercih edecek adayların, ÖSYM'deki bilgilerini de alarak 18 bin 845 bölümden kent, program, öğretim şekli ve puanına göre kendisine en uygun bölümü belirlemesine imkan tanıyan program geliştirildi. Tercih programına http://osstercih2013.k12net.com/ adresinden ulaşılabilecek.

Hacettepe Teknokent’te kurulu firmanın Uygulama Hizmetleri Müdürü Volkan Gökdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite adaylarına tercih işlemlerinde yardımcı olmak için adayların ÖSYM'de yer alan puan ve bölüm bilgileriyle tercih kılavuzu bilgilerini kullanarak internet sitesi tasarladıklarını belirtti.

Sitenin geçen yıl 83 bin öğrenciye hizmet verdiğini anlatan Gökdemir, programa adayların bu yıl da yoğun ilgi gösterdiğini ve 3 günde yaklaşık 6 bin adayın sistemi kullandığını söyledi. 

Programa TC kimlik numarasıyla giren adayların önce ekranda Türkiye ve Kıbrıs'taki 18 bin 845 programı gördüğünü ifade eden Gökdemir, "Daha sonra, adaylar ister elle, ister ÖSYM ekranından bilgileri TC kimlik numaraları ve şifreleriyle alıyorlar.  Burada üniversitelerinin 2011 ve 2012 puanları ve başarı sıralamaları karşılaştırmalı olarak yer alıyor. Öğrenciler, daha sonra kendi belirlediği aralıklarla, mesela 30 puan üstü ve 30 puan altı bölümler seçeneklerini işaretleyerek, 18 bin programdan tercih kriterleri doğrultusunda uygun olan yükseköğretim programlarını görme imkânı buluyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilere olası seçeneklerini tercih sepetine gönderip rehber öğretmenlerle değerlendirme olanağı da sunulduğunu aktaran Gökdemir, sistemde adayların tercih yaparak bir bölgenin illerini tek seferde devre dışı bırakıp, ilk seferde toplu seçebildiğine dikkati çekti. 

Bu yıl ki tercih kılavuzunda yer alan bilgilerle geçen yılın puan, kontenjan ve başarı sıralamalarını karşılaştırmalı verdiklerini vurgulayan Gökdemir, bu uygulamanın da adaylara kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Gökdemir, öğrencilerin tercih programına http://osstercih2013.k12net.com/ adresinden ulaşabileceğini kaydederek, adaylara programı kullanmadan önce giriş sayfasındaki yardım videosunu izlemelerini önerdi.

Gökdemir, SBS için de benzer bir internet sitesinde hazırlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.