banner

'Kuran kursları da FATİH Projesi'nden yararlansın'




Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, tablet ve akıllı tahta projesinden, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarının da yararlanmasını istedi.

Bayraktutar, AA muhabirine, Diyanet-Sen'in, yüzde 56,03 ile Türkiye'nin en yüksek sendikalaşma oranına sahip memur sendikası olduğunu ifade etti.

Hükümet ile memur sendikaları arasında 1 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelerde, din görevlilerinin de bazı talepleri olduğunu ve bunları komisyona sunacaklarını belirten Bayraktutar, imam-hatip ve müezzin-kayyımların, uzun yıllardır diğer hizmet sınıfındaki memurlar gibi 2 gün hafta tatili yapmayı beklediklerini söyledi. 

Yatılı olan ve 30'dan fazla öğrencisi bulunan Kur'an kurslarına aşçı, hizmetli ve kaloriferci gibi personel verilmesini, her camiye bir imam-hatip ve bir müezzin-kayyım olacak şekilde en az 2 görevli tahsis edilmesini istediklerini anlatan Bayraktutar, müftülere de resmi nikah kıyma yetkisi verilmesinin talepleri arasında yer aldığını belirtti.

Eğitimin önemine işaret eden Bayraktutar, göreve yeni başlayan din görevlileri için Diyanet Akademisi veya benzer şekilde eğitim kursları düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Mehmet Bayraktutar, "Fatih Projesi diye adlandırılan tablet ve akıllı tahta projesinden, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kursları da yararlanmalı" diye konuştu.

Köylerde görevli olup, çocuklarını diğer köylerde ya da ilçe merkezi veya il merkezinde okutan personelin çocuklarına yurt temin edilmesini veya barınma ve iaşe yardımı yapılmasını isteyen Bayraktutar, diğer taleplerini şöyle sıraladı:

"Köy ve kırsal kesimde çalışan personele, barınma ihtiyacının karşılanması için lojman sağlanmalı. Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarına Vakıflar Haftası ve Kurban Bayramı'nda teşvik ikramiyesi ödenmeli. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki murakıplık kadrosunun unvanı müftülük müfettişi veya müftülük denetmeni olarak değiştirilmeli. Personel çocukları için kreş ve gündüz bakımevlerinin açılmalı."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.